Piermont Green SE22

The replacement of an underused thermally inefficient conservatory with a garden room that sits comfortably with the existing house.

Client — Private
Sector — Residential
Nature — Rear extension + renovation

Piermont Green Garden from Conservatory

light — comfort

Piermont Green Garden

This 1930s house overlooks Peckham Rye Park. The existing house had a south facing single glazed conservatory which overheated in the summer and lost considerable heat in the winter.

This conservatory has been replaced with a thermally efficient garden room, which from the outside sits comfortably with the existing house, and from the inside provides a bright, comfortable space with views through to the rear garden.

The house has a particularly deep floor plan, so it was important to maximise the amount of natural light to the existing ground floor rooms.  This has been achieved by including a large linear rooflight adjacent to the original house.

Exposed Douglas Fir roof joists add warmth, texture and rhythm to the space.

Piermont Green Light Inlet
Piermont Green Garden from inside

Photography: Niki Borowiecki

We'd love to hear from you about your project

From extensive renovations to innovative new builds we are happy to talk no matter what the scale.