Bow Quarter E3

,

A one bed apartment in a converted matchstick factory building was reconfigured into a two bedroom home, utilising a disused space that was formally the top floor of a communal stairwell.   

Client — Private
Sector — Residential
Nature — Internal replanning + renovation

Bow Quarter Light Installation

convert — adapt

Bow Quarter was built as the Bryant and May matchstick factory in the mid 19th century, and converted into flats in the late 80s and early 90s.

This unique home, located in one of the factory’s water towers, has been converted into a 2 bed apartment with new ensuite shower room, utilising the space that was formerly the top floor of the communal fire escape staircase.

Bow Quarter Bedroom
Bow Quarter Bathroom

Lighting installations and joinery pieces have been designed throughout the apartment to create better functioning spaces.

Photography: Niki Borowiecki

We'd love to hear from you about your project

From extensive renovations to innovative new builds we are happy to talk no matter what the scale.